Paasparty Deurningen 2019

Gepubliceerd op 30-05-2019

Eerste paasdag verzorgde 4You Sound de volledige techniek tijdens de Paasparty in Deurningen. Naast het leveren van materiaal en bedieningen, onderhouden wij ook contact met de gemeente zodat aan alle voorwaarden in de vergunning kan worden voldaan. Voor de gemeente maakten wij lastberekeningen voor onze truss constructies. Tijdens het evenement registreerde wij het geluidsniveau in de tent, het verslag hiervan is overhandigd aan de gemeente.

 

Materiaallijst:

  • 4 subs
  • 4 toppen
  • 40 led parren
  • 14 movingheads
  • 60 meter truss
  • 6 stroboscopen
  • 4 blinders

4You Sound stap volledig over op digitale mengtafels

Gepubliceerd op 31-03-2018

Vanaf 1 juli 2018 stapt 4You Sound volledig over naar digitale mengtafels. Wij hebben hiervoor gekozen om ons flexibeler en compacter op te kunnen stellen. Momenteel maken wij al gebruik van de DiGiCo SD9 en de Yamaha LS9. Ons assortiment zal worden uitgebreid met een DiGiCo SD11 een compact 19” model voor in ons tape rack.

Waarom digitale mengtafels?

Ruimte

Doordat een schuif op een digitale mengtafel meer dan 1 functie kan hebben zijn er minder schuiven noodzakelijk. Hierdoor is voor een 48 kanalen tellende digitale mengtafel maar 1/3 van de ruimte nodig ten opzichte van analoge mengtafels. Daarnaast zijn er veel functies en ingebouwd in de digitale mengtafels, denk hierbij aan equalizers, compressors, effecten en nog veel meer. Deze zitten bij analoge tafels in een apart rack en nemen ook extra ruimte in.

Flexibeler

Zoals hierboven al vermeld, zijn in de digitale mengtafels veel functies ingebouwd. Waar we bij analoge tafels toegewezen waren op de materialen die in onze racks zaten, is het nu mogelijk om deze functies op ieder kanaal toe te passen. Doordat wij onze digitale mengtafels via een tablet kunnen bedienen zijn we flexibeler geworden in het positioneren van onze mengtafels. De geluidstechnicus kan tijdens het evenement met zijn tablet door de zaal lopen of op een vaste plek gaan staan om vanaf daar het geluid te regelen. Op die manier hoeft een mengtafel niet meer midden in de zaal te staan.

Meer kanalen

Zelfs de kleinste digitale mengtafels hebben tegenwoordig al 32 kanalen. Door het toepassen van zogenaamde digitale stageboxen, hierop worden alle in- en uitgaande signalen aangesloten kunnen wij meer kanalen naar onze mengtafels halen. Het voordeel hiervan is dat wij bijvoorbeeld op onze DiGiCo SD9 96 ingaande en 48 uitgaande kanalen beschikbaar hebben. Een ander bijkomend voordeel van de digitale stageboxen is dat er minder dikke kabels nodig zijn naar de mengtafel en dat het mogelijk is om de signalen af te takken naar een tweede mengtafel waarmee het podium geluid verzorgt kan worden.